Plats
Online
Datum
23 mars 2023
Tid
13:30 - 15:00
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

Biologisk mångfald – En överblick

Detta webbinarie utgör del 1 av 3 i vår serie "Företag och biologisk mångfald: Värna om er affärsverksamhet och våra ekosystem”.

Det globala hotet mot biologisk mångfald, både över och under havsytan, är en av vår tids mest utmanande hållbarhetsutmaningar. COP15 resulterade i ett Globalt Ramverk för Biologisk Mångfald som väntas bidra både till att vända den negativa trenden samt stoppa förlusten av både djur och natur.

Under första webbinariet kommer vi ge en övergripande bild av biologisk mångfald. Hur definieras egentligen ekosystemtjänster? Vad finns det för skillnader och synergier mellan biologisk mångfald och ekonomin? Vi får en inblick i varför näringslivets roll är så viktig kopplat till att bromsa krisen kring biologisk mångfald och exempel på verktyg för att analysera risker och identifierar möjligheter. Avslutningsvis öppnar vi upp för era frågor.

Viktiga frågor:

  • Vad är biologisk mångfald?
  • Varför behöver näringslivet hjälpa till?
  • Status på biologisk mångfald idag med koppling till COP15 och Global Biodiversity Framework.

Inbjuda talare är:
  • Esther Wolfs - Expert inom biologisk mångfald och partner på WOLFS Company, en del av Grant Thornton NL. Esther kommer att ge en grundläggande överblick av biologisk mångfald, ekosystemtjänster, samt kopplingen till natur och klimat. Hon kommer även ta upp det globala och nationella nuläget med kopplingar till COP15 och det nya globala ramverket för biologisk mångfald. Hon presentera även synergier mellan biologisk mångfald och ekonomin (WEF).
  • Camilla Välimaa - WWF:s expert inom biologisk mångfald och näringsliv. Camilla kommer att fokusera på biologisk mångfald på hållbarhetsagendan för svenska företag och deras globala värdekedjor. Hon kommer att ta upp risker, möjligheter och lösningar kopplat till biologisk mångfald och företagande. Under eventet introducerar även Camilla oss för WWF:s nya globala riskverktyg för biologisk mångfald, WWF Risk Filter Suite.

  • Jenny Lönn - Senior Hållbarhetsstrateg på ICA Gruppen. Jenny kommer prata om hur ICA Gruppen, parallellt med framväxten av ramverk för uppföljning och rapportering av biologisk mångfald, arbetar med biologisk mångfald i såväl den lokala närvaron som i sina globala värdekedjor.

 

Praktisk information:
Datum och tid: 23 mars kl. 13.30-15.00.
Webbinarieserie: Alla tillfällen sker online. Länk skickas ut till de som registrerat sig en vardag före varje tillfälle.
Deltagare: Alla som är anställda hos medlem i UN Global Compact Network Sweden.
Registrering: Webbinarierna är gratis. Anmäl dig senast 24 timmar innan webbinariet startar.
Kontakt: Har du frågor om webbinarieserien är du välkommen att maila info@globalcompact.se